Portioner: 4
500 g fläskytterfilé (benfri kotlett)
1 msk olivolja salt och peppar
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 äpple
1 msk olivolja
1 tsk curry
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl matlagningsbas, 5%
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk ljus maizenaredning
TILLBEHÖR:
arboriorisdjupfryst tärnad mango ananas nötterkokosbananer russinsallad.
Gör så här:
1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor.
2. Skala lök, vitlök och äpple. Skär dem i små tärningar.
3. Fräs lök, vitlök och äpple i oljan med curry några minuter. Tillsätt vatten, matlagningsbas och buljongtärning. Låt det koka ca 10 minuter. Red av med maizenaredningen och koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek köttet några minuter på varje sida och krydda det med salt och peppar.
5. Häll såsen runt om köttet och låt det koka några minuter.
6. Servera med kokt ris och en sallad på alla eller några av ingredienserna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar