12 st
100 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Fyllning:
lemoncurd, finns att köpa färdig på burk
Maräng:
3/4 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 msk socker
3 äggvitor
1 tsk pressad citron
Garnera med:
citronskiva
citronmeliss
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.
3. Fördela drygt hälften av smeten i formarna och lägg i en klick lemoncurd. Fyll på med resten av smeten och grädda i 12 minuter.
4. Maräng: Koka upp vatten och 1 1/2 dl socker i en kastrull och koka tills temperaturen är 122°, använd termometer.
5. Vispa äggvitor, socker och citronsaft i en skål till ett fast skum. Tillsätt den varma sockerlagen under vispning och vispa tills marängen svalnat. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa på muffinsen.
1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.
3. Fördela drygt hälften av smeten i formarna och lägg i en klick lemoncurd. Fyll på med resten av smeten och grädda i 12 minuter.
4. Maräng: Koka upp vatten och 1 1/2 dl socker i en kastrull och koka tills temperaturen är 122°, använd termometer.
5. Vispa äggvitor, socker och citronsaft i en skål till ett fast skum. Tillsätt den varma sockerlagen under vispning och vispa tills marängen svalnat. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa på muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar