30 st
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g hallon
Glasyr:
3 dl florsocker
150 g färskost
50 g hallon
Garnera med:
hallon
citronmeliss
Ugn: 175°
Gör så här:
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk under vispning.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i hallonen. Fördela smeten i stora muffinsformar till 2/3. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
3. Glasyr: Rör ihop florsocker och färskost och rör i hallonen. Spritsa eller klicka på glasyren på muffinsen och garnera med hallon.
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk under vispning.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i hallonen. Fördela smeten i stora muffinsformar till 2/3. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
3. Glasyr: Rör ihop florsocker och färskost och rör i hallonen. Spritsa eller klicka på glasyren på muffinsen och garnera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar