Det här behövs för 4 portioner:
1/2 baguette
2 msk olivolja
Salsa:
1 mango
3 dl räkor, skalade
1/2 lime, rivet skal och pressad saft
1/2 röd spansk chilipeppar, urkärnad och hackad
salt, svartpeppar
1 tsk vit sirap eller flytande honung
citronmeliss
Ugn: 225°
Gör så här:
1. Skär baguetten i lite sneda 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och rosta i mitten av ugnen ett par minuter. Passa dem noga! Lägg dem på ett uppläggningsfat.
2. Dela mangon på båda sidor om den platta kärnan. Skär fruktköttet i ett rutmönster. Vräng skalet och ta loss fruktbitarna.
3. Hacka mangobitarna och 2 dl av räkorna. Blanda samman i en skål och tillsätt limeskal och -saft. Smaksätt med chili, salt, svartpeppar och vit sirap.
4. Lägg 1–2 skedar av salsan på varje crostini. Toppa med resten av räkorna och citronmeliss.
1. Skär baguetten i lite sneda 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och rosta i mitten av ugnen ett par minuter. Passa dem noga! Lägg dem på ett uppläggningsfat.
2. Dela mangon på båda sidor om den platta kärnan. Skär fruktköttet i ett rutmönster. Vräng skalet och ta loss fruktbitarna.
3. Hacka mangobitarna och 2 dl av räkorna. Blanda samman i en skål och tillsätt limeskal och -saft. Smaksätt med chili, salt, svartpeppar och vit sirap.
4. Lägg 1–2 skedar av salsan på varje crostini. Toppa med resten av räkorna och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar