Ingredienser
Antal portioner 4
400,0 gram Potatis (kokt)
5,0 dl Mjölk
2,0 styck Ägg
2,0 dl Vetemjöl
1,0 krm Vitpeppar (nymald)
1,0 tsk Salt
Matfett till stekning
Tillbehör:
200,0 gram Rökt fläsk
Lingonsylt (rårörda)
Tillagning:
Skala och skär potatis i bitar och koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
Mosa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Mixa till en jämn tjock smet. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Klicka ner smet i pannan. Stek tills de är gyllenbrun. Vänd.
Stek samtidigt fläsk i separat panna utan fett på medelhög värme tills knaprigt.
Serveras plättarna varma med fläsk och lingon, helst rårörda.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar