500 g högrev, tärnad 2x2 cm
1 morot, i bitar
1 gul lök, i bitar
2 msk flytande matfett
2 msk tomatpuré
2 dl rödvin
4 dl köttbuljong
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk timjan
2 lagerblad
10 svartpepparkorn, krossade
salt
200 g smålökar, skalad
150 g champinjoner, i bitar
1 morot, skivad
1 msk flytande matfett
700 g potatis
Bryn köttet i matfett i en stekpanna, lite i taget och lägg över i en gryta. Fräs morot och lök i pannan. Häll fräset i grytan. Tillsätt tomatpuré, rödvin, buljong, vitlök och kryddor. Smaksätt med salt. Koka upp och sjud under lock på svag värme ca 45 min. Späd eventuellt med lite vatten.Förväll smålöken några min i kokande vatten. Bryn tillsammans med svamp och morot i matfett. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare 15 min.Servera med kokt potatis.
Bryn köttet i matfett i en stekpanna, lite i taget och lägg över i en gryta. Fräs morot och lök i pannan. Häll fräset i grytan. Tillsätt tomatpuré, rödvin, buljong, vitlök och kryddor. Smaksätt med salt. Koka upp och sjud under lock på svag värme ca 45 min. Späd eventuellt med lite vatten.Förväll smålöken några min i kokande vatten. Bryn tillsammans med svamp och morot i matfett. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare 15 min.Servera med kokt potatis.
En portion ger 450 kcal (1,9 MJ) och 14 g fett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar