En lättlagad dessert. Tiramusu betyder "pigga upp mig"!
Det här behövs för ca 4 port:
250 g mascarpone (italiensk färskost)
2 äggulor
3/4 dl socker
2 msk konjak
1 dl kallt starkt kaffe
rivet skal av 1/2 citron
2 äggvitor
ca 12 kex, savoiardi eller lady fingers
kakao
250 g mascarpone (italiensk färskost)
2 äggulor
3/4 dl socker
2 msk konjak
1 dl kallt starkt kaffe
rivet skal av 1/2 citron
2 äggvitor
ca 12 kex, savoiardi eller lady fingers
kakao
Gör så här:
1. Vispa äggulorna ljusa och pösiga tillsammans med socker. Tillsätt osten skedvis och rör till en jämn kräm. Tillsätt rivet citronskal.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem försiktigt i ostsmeten.
3. Blanda samman kaffe och konjak. Täck bottnen med hälften av kexen, ringla över hälften av kaffekonjaken och bred över hälften av krämen. Täck med resterande kex, ringla över kaffekonjaken och bred resterande kräm ovanpå.
4. Ställ glasen kallt att stelna minst 4 timmar. Sikta över kakaopulver strax innan desserten ska serveras.
1. Vispa äggulorna ljusa och pösiga tillsammans med socker. Tillsätt osten skedvis och rör till en jämn kräm. Tillsätt rivet citronskal.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem försiktigt i ostsmeten.
3. Blanda samman kaffe och konjak. Täck bottnen med hälften av kexen, ringla över hälften av kaffekonjaken och bred över hälften av krämen. Täck med resterande kex, ringla över kaffekonjaken och bred resterande kräm ovanpå.
4. Ställ glasen kallt att stelna minst 4 timmar. Sikta över kakaopulver strax innan desserten ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar