Ingredienser för fyra portioner
Moussaka
4 styck.Paprika (röd)
2 msk.Olivolja,
500 gram.Nötfärs,
100 gram.Parmesanost.
0,5 kruka Basilika,
Tomatsås:
Tomatsås:
2 st stora Tomater (kvist-),
0,5 tsk Sambal badjak el. sambal oelek,
1 klyfta Vitlök,
Sallad:
4 styck Morot,
3,0 styck Sticklök (smålök),
40 gram Pinjenötter,
2,0 msk Olivolja,
0,5 styck Citron,
Tillagning:
Tomatsås:
Tillagning:
Tomatsås:
Skala vitlök. Klyfta tomater.
Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.Sätt ugnen på 200°C.
Ringla olivolja i en ugnssäker form.
Dela paprikan på längden. Ta bort det vita.
Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.Sallad: Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
Blanda allt med olja och pressa citron över.Blanda färs med tomatsås. Peppra och salta. Riv parmesan. Ta ut paprikan. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost. Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 min.
Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.Sätt ugnen på 200°C.
Ringla olivolja i en ugnssäker form.
Dela paprikan på längden. Ta bort det vita.
Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.Sallad: Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
Blanda allt med olja och pressa citron över.Blanda färs med tomatsås. Peppra och salta. Riv parmesan. Ta ut paprikan. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost. Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar