Det här behövs för 4 port:
Pizzadeg:
5 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
salt
5 dl vetemjöl
Fyllning (räkor i tomatsås):
500 g räkor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 nypa socker
1 tsk vinäger
1 tsk sambal oelek
salt
4 msk riven parmesan
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Rör ut jästen i vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta samman till en deg. Låt den jäsa 45 minuter. Skala räkorna. Hacka löken och vitlöken.
2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomat, socker och vinäger. Låt puttra minst 20 minuter. Lägg i räkor och smaksätt med sambal och salt.
3. Kavla ut degen, tag ut rundlar med hjälp av t ex ett glas. Placera rundlarna på plåt. Lägg fyllning på degen, strö litet ost på varje pizza. Baka ca 10 minuter i ugnen.
1. Rör ut jästen i vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta samman till en deg. Låt den jäsa 45 minuter. Skala räkorna. Hacka löken och vitlöken.
2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomat, socker och vinäger. Låt puttra minst 20 minuter. Lägg i räkor och smaksätt med sambal och salt.
3. Kavla ut degen, tag ut rundlar med hjälp av t ex ett glas. Placera rundlarna på plåt. Lägg fyllning på degen, strö litet ost på varje pizza. Baka ca 10 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar