Korv:
600 g falukorv
1 msk apelsinjuice
1 st apelsin, skalet finrivet
1 klyfta vitlök, pressad
1 st gul lök, skuren i båtar
rapsolja, kallpressad, gärna nötig smak
1 tsk oregano, torkad
Matvete:
300 g matvete
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 tsk oregano
1 tsk rapsolja, kallpressad. gärna blommig smak
Curryröra:
600 g falukorv
1 msk apelsinjuice
1 st apelsin, skalet finrivet
1 klyfta vitlök, pressad
1 st gul lök, skuren i båtar
rapsolja, kallpressad, gärna nötig smak
1 tsk oregano, torkad
Matvete:
300 g matvete
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 tsk oregano
1 tsk rapsolja, kallpressad. gärna blommig smak
Curryröra:
100 g syltlök
100 g saltgurka
½ st finhackad lök
1 tsk curry
50 g färskost, naturell
100 g saltgurka
½ st finhackad lök
1 tsk curry
50 g färskost, naturell
gör så här
Korv
Skär falukorven i tjocka stubbar och skär rutmönster på ena sidan av korven. Lägg i smort bleck och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen. Stek korven färdig i 150 gradig ugn i ca 15 min.
Matvete
Koka matvetet färdigt enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av tillsätt rapsolja och servera omgående.
Curryröra
Mixa alla ingredienser till en röra.
Korv
Skär falukorven i tjocka stubbar och skär rutmönster på ena sidan av korven. Lägg i smort bleck och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen. Stek korven färdig i 150 gradig ugn i ca 15 min.
Matvete
Koka matvetet färdigt enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av tillsätt rapsolja och servera omgående.
Curryröra
Mixa alla ingredienser till en röra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar