Det här behövs till 4 port:
250 g torkade aprikoser
1 fläskfilé, ca 600 g
salt, peppar
1/2 tsk ingefära, malen eller 1 tsk färskriven
1 msk smör
2 dl vatten
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl äppeljuice, konc.
2 msk ljus redning, Maizena
50 g valnötter
Till servering:
ris
Gör så här:
1. Skölj och blötlägg aprikoserna i kallt vatten i ca 6 timmar. Häll av vattnet.
2. Putsa och skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och platta till dem med handen. Salta, peppra och krydda med ingefära.
3. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida. Lägg över i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med kokande vatten och häll över skyn i traktörpannan.
4. Gör rent stekpannan och fräs skivad purjolök och hackad vitlök i lite smör. Lägg över i pannan och tillsätt äppel¬juice och aprikoser. Låt sjuda i 5 minuter.
5. Red av med ljus redning under omrörning och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Bryt sönder valnötterna och strö över precis före servering. Servera grytan med ris.
1. Skölj och blötlägg aprikoserna i kallt vatten i ca 6 timmar. Häll av vattnet.
2. Putsa och skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och platta till dem med handen. Salta, peppra och krydda med ingefära.
3. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida. Lägg över i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med kokande vatten och häll över skyn i traktörpannan.
4. Gör rent stekpannan och fräs skivad purjolök och hackad vitlök i lite smör. Lägg över i pannan och tillsätt äppel¬juice och aprikoser. Låt sjuda i 5 minuter.
5. Red av med ljus redning under omrörning och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Bryt sönder valnötterna och strö över precis före servering. Servera grytan med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar