Ingredienser:
Portioner: 4
300 g pasta
300 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 liten purjolök (ca 125 g)
150 g sockerärter
1 msk grillkryddaolja
2 msk färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad)
2 dl crème fraiche
1 påse babyspenat (70 g)
svartpeppar ev lite hyvlad parmesanost.
Gör så här:
1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär kycklingfilé i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla lök och purjolök. Strimla sockerärter.
3. Blanda kycklingen med grillkrydda. Stek i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och färsk rosmarin, fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik.
4. Häll 1 msk olja i stekpannan och fräs det strimlade 2–3 minuter.
5. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och värm försiktigt.
6. Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och babyspenat. Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar