Ingredienser
Antal portioner 4
450,0 gram Kycklingfilé (utan skinn)
75,0 gram Cashewnötter (osaltade)
2,0 styck Paprika (röd-gul-grön)
6,0 styck Salladslök
4,0 klyftor Vitlök
Jordnötsolja
2,0 msk Sherry (torr)
3,0 msk Hoisinsås
2,0 tsk Sesamolja
Salt & peppar
Tillbehör:
3,0 dl Långkornigt ris t.ex. jasminris
Tillagning
Koka ris enligt förpackning (ca 30 min).
Förbered: Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
Nötter: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt fräsa i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek i ca 2 min. Rör om.
Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytterligare ett par minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda.Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Koka ris enligt förpackning (ca 30 min).
Förbered: Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
Nötter: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt fräsa i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek i ca 2 min. Rör om.
Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytterligare ett par minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda.Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar