Ingredienser
Antal portioner 2
200,0 gram Mörk choklad (70%-)
3,0 dl Vispgrädde
3,0 styck Ägg (gula)
3,0 msk Mörk rom
0,5 dl Strösocker
0,5 dl Vatten
Tillbehör:
Florsocker till garnering
Riven mörk choklad
Physalis
Tillagning
Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter.
Lägg i chokladen och låt den smälta.Ta av från plattan.
Vispa under tiden grädde till fast skum och vänd försiktigt ner äggulor och rom.
Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädde. Fyll i portionsform.
Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat. Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.
Stjälp ur moussen på tallrik. Sikta florsocker och strö över chokladspån.Garnera med några physalis.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar