Det här behövs till 6 portioner:
1 kg benfri kotlettrad
8 katrinplommon
1 citron
salt, peppar
1 msk honung
800 g potatis
200 g kålrot
2 rödlökar
2 morötter
2 äpple
3 dl torr cider
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Putsa köttet och skär små snitt. Tryck in delade katrinplommon. Dela citronen och gnid in köttet med citronen. Krydda med salt och peppar.
2. Skala potatis, kålrot, lök och morötter, dela i bitar och lägg i grytan.
3. Lägg i köttet och ringla över honung. Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar och lägg runt om köttet. Häll på cider,
4. Lägg på locket och sätt in grytan i kall ugn. Tillaga i 1 timme och 20 minuter.
1. Putsa köttet och skär små snitt. Tryck in delade katrinplommon. Dela citronen och gnid in köttet med citronen. Krydda med salt och peppar.
2. Skala potatis, kålrot, lök och morötter, dela i bitar och lägg i grytan.
3. Lägg i köttet och ringla över honung. Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar och lägg runt om köttet. Häll på cider,
4. Lägg på locket och sätt in grytan i kall ugn. Tillaga i 1 timme och 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar