600 gram Fläskfilé
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 dl Ajvar Relish
2 krm svartpeppar, grovmalen
3 msk hackade örter, basilika, oregano, persilja och rosmarin
Linssallad
3 dl röda linser, kokta, eller pujlinser på konserv
2 st morot/morötter
3 st salladslök(ar)
1 burk(ar) grillad inlagd paprika
Dressing
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk honung
Paprikaskålar
4 st röda paprikor, små
150 gram mozzarella
50 gram coctailtomater
1 st röd lök(ar)
8 st basilikablad
8 st svarta oliver, urkärnade
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 dl Ajvar Relish
2 krm svartpeppar, grovmalen
3 msk hackade örter, basilika, oregano, persilja och rosmarin
Linssallad
3 dl röda linser, kokta, eller pujlinser på konserv
2 st morot/morötter
3 st salladslök(ar)
1 burk(ar) grillad inlagd paprika
Dressing
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk honung
Paprikaskålar
4 st röda paprikor, små
150 gram mozzarella
50 gram coctailtomater
1 st röd lök(ar)
8 st basilikablad
8 st svarta oliver, urkärnade
Tillagning
1. Bryn filén i oljan. Stick in kötttermometern och stek till ca 70 grader. Salta och peppra.
1. Bryn filén i oljan. Stick in kötttermometern och stek till ca 70 grader. Salta och peppra.
2.Pensla filén i ajvaren och rukla den i de hackade örternaSkär i skivor och lägg åt sidan.
3. Skölj linserna noga i ett durkslag.
4. Skala och skär morötterna i små bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter
5. Värm linserna i mikro full effekt 3 minuter eller i en kastrull med ytterst lite vatten.
6. Skär paprikan och salladslöken i små bitar och vänd ner det i morötterna och de varma linserna.
7. Blanda till dressingen och häll över linssalladen.
8. Dela och kärna ur paprikorna. Skär mozzarellan i småbitar. Skala och hacka löken. Dela tomaterna
9. Blanda allt med basilikan och fördela detta i parikorna
10. Dekorera med oliverna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar