Portioner: 4
600 g kycklingfilé
250 g steklök
250 g jordärtskockor eller palsternacka
140 g tärnad bacon
2-3 msk dijonsenap
3-4 dl matlagningsgrädde, 15%
1 msk majsstärkelsesalt och svartpeppar
4 portioner matvete.
Gör så här:
1. Skär kycklingen i 2 cm tärningar. Skala lök och jordärtskockor. Skär jordärtskockorna i 1 cm bitar.
2. Stek bacontärningarna i en djup stekpanna, lägg i kyckling, lök och jordärtskockor och låt det brynas tillsammans med baconet i baconfettet. Tillsätt senap och fräs med den i ½ minut. Tillsätt matlagningsgrädden och koka sakta i 8-10 minuter. Red ev. av med majsstärkelse utblandat med lite vatten, smaksätt med salt och peppar.
3. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
4. Servera kycklinggrytan med matvete och spenatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar