Portioner: 4
3 morötter
3 palsternackor eller persiljerötter
1/2 liten rotselleri
1 purjolök
1 kg högrev i bit
1-2 tsk salt
2 lagerblad
2 msk grovhackad persilja
Gör så här
1. Ansa och skala rotfrukterna. Skär dem i grova bitar. Skölj purjolöken och skär den grovt.
2. Lägg högreven i en gryta, häll på vatten så att det är några cm över köttet och tillsätt salt. Koka upp och skumma bort fett och äggviteämnen. Lägg i rotfrukterna och lagerbladen, koka sakta i 1-1 1/2 tim eller till en innertemperatur på 75°C.
3. Lyft upp rotfrukter och kött, lägg rotfrukterna på ett fat. Skiva köttet och lägg ovanpå rotfrukterna täck fatet med folie. Lägg purjolöken i buljongen och koka i 5 minuter. Tillsätt persiljan i buljongen
4. Servera rotfrukter, kött och buljong med äppelmos blandat med riven pepparrot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar