Portioner: 4
600 g grytbitar av älg
250 g rimmat sidfläsk
3 msk olja
5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 små morötter
2 stjälkar blekselleri
7 dl köttbuljong
1/2 dl balsamvinäger
300 g kryddig korv i skivor (kabanoss eller chorizo)
6 soltorkade tomater
2 lagerblad
2 msk färsk salvia, hackad
1 tsk sambal oelek
1 burk stora vita bönor (400 g)
salt och peppar.
Gör så här:
1. Skär köttet i bitar samt strimla sidfläsket.
2. Bryn kött och fläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme.
3. Skala och hacka löken, skala och skiva morot och blekselleri.
4. Sänk värmen på köttet och tillsätt lök, vitlök, morötter och blekselleri. Fortsätt att fräsa i ca 5 minuter.
5. Skiva korven samt strimla soltorkade tomater.
6. Tillsätt buljong, vinäger, korv och soltorkade tomater i grytan. Låt sakta koka upp. Skumma väl och tillsätt lagerblad, salvia och sambal oelek. Låt sjuda under lock ca 1 timme eller tills köttet är mört.
7. Låt bönorna rinna av och skölj dem. Tillsätt dem i grytan och smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar