Portioner: 16-20
2 dl riven kokos (100 g)
1 dl hackad mandel
1 påse stora marshmallows (280 g)
50 g smör
8 dl cornflakes eller neutrala rispuffarsmält choklad till garnering
Gör så här:
Gör så här:
1. Rosta kokos och mandel i en torr stekpanna tills de har fått fin färg.
2. Smält smöret i en varm kastrull, helst teflonbelagd. Rör i Marshmallows och låt smälta. Rör ofta.
3. Ta av från värmen. Häll ner kokos, nötter och flingor i marshmallowsblandningen. Blanda noggrant.
4. Bre ut smeten i lätt oljad eller teflonbelagd form. Ca 30x25 cm. Släta och packa smeten med en fuktad stekpalett så att den blir kompakt och jämn på ovansidan. Ställ i kylen i 2 timmar.
5. Skär ut fyrkanter i önskad storlek. Kakan är mycket söt, skär små bitar.
6. Lägg upp bitarna på ett smörpapper. Ringla choklad över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar