Portioner: 4
500 g morötter
4 rödlökar
4 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
1 röd chili
4 msk sesamolja
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
8 dl kokosmjölk
2 1/2 dl vatten salt och peppar.
Gör så här:
1. Skala och skiva morötter, lök, vitlök och ingefära. Dela chilin på längden och skrapa ur fröna. Hacka den grovt.
2. Värm oljan i en gryta. Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära, chili och spiskummin ca 10 minuter. Tillsätt gurkmeja, kokosmjölk och vatten.
3. Låt soppan småkoka ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
4. Mixa soppan till en slät konsistens.
5. Värm soppan och smaka av med salt och peppar.
6. Garnera eventuellt med bladpersilja och rostad kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar