400 gram kycklingfärs
2 st gula lökar
1 klyfta vitlök
400 gram krossade tomater
2 msk tomatpuré
100 gram gratängost
1 kruka färsk oreganoolivolja, salt och peppar.
Ostsås
Ostsås
2 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
1 st ägg
50 gram gratängostsalt och peppar
Tilllagning
1. Sätt ugnen på 200°C. Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga cirka 10 min (för att dra ur vätska).
2. Skala och hacka lök och vitlök. Riv ost. Finhacka oregano. Fräs lök och vitlök i matfett på medelhög värme. Tillsätt färs och stek under omrörning tills färsen är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, puré, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka 5–10 minuter. Tillsätt oregano mot slutet. Smaka av.
3. Torka av saltet från auberginen och stek auberginen i lite olja tills fin färg.
4. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt mjölken koka upp utan att koka över. Ta av från plattan. Vispa ner ägg, ost, salt och peppar.
5. Lägg i en ugnssäker form först lite köttfärsröra, sedan aubergine och häll på lite ostsås. Upprepa med färs, sås och aubergine överst. Toppa med resterande ost. Grädda mitt i ugnen 30–45 minuter till fin yta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar