Portioner: 4 personer eller 10 småportioner
1 gul lök
500 g morötter smör eller olja att steka i
2 potatisar, ca 200 g
1/2 kuvert saffran (à 1/2 g)
1 liter grönsaksbuljong
1 dl apelsinjuicesalt peppar
Ingefärsyoghurt
ca 1 tsk färsk ingefära
1 dl matyoghurthackad gräslök eller persilja.
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och morötter. Stek i smör eller olivolja i en kastrull.
2. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med saffran när löken börjar ta färg. Fräs alltihopa ytterligare några minuter.
3. Tillsätt buljongen och låt koka i ca 15 minuter under lock. Kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät. Rör i apelsinjuice. Smaksätt med salt och peppar.
INGEFÄRSYOGHURT
Riv ner någon tesked färsk ingefära i matyoghurt och rör om. Ringla detta över soppan och strö på lite hackad gräslök eller persilja vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar