Receptet är för 4 portioner
2-4 skivor vitt bröd, ca 2 cm tjocka
2 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
4 skivor chèvre, ca 2 cm tjocka
grovstött rosépeppar eller lingon
blandade salladsblad
Ugnstemperatur
225º
Gör så här
Stansa ut 4 hjärtan av brödet med hjälp av ett litet pepparkaksmått eller skär ut med kniv. Pensla bröden på båda sidor med oljan ev blandad med vitlök. Lägg dem på plåt och sätt in i mitten av ugnen 2-3 minuter. Ta ut bröden. Stansa ut hjärtan av osten på samma sätt och lägg dem på bröden. Strö på lite peppar eller lingon. Sätt in i övre delen av ugnen tills osten mjuknat något, 4-5 minuter. Servera genast som förrätt med salladsblad.
Stansa ut 4 hjärtan av brödet med hjälp av ett litet pepparkaksmått eller skär ut med kniv. Pensla bröden på båda sidor med oljan ev blandad med vitlök. Lägg dem på plåt och sätt in i mitten av ugnen 2-3 minuter. Ta ut bröden. Stansa ut hjärtan av osten på samma sätt och lägg dem på bröden. Strö på lite peppar eller lingon. Sätt in i övre delen av ugnen tills osten mjuknat något, 4-5 minuter. Servera genast som förrätt med salladsblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar