Antal portioner: 8
1 portion = 219 kcalIngredienser:
397 gram kondenserad mjölk (en burk)
8 st digestive fullkorn
50 gram flytande margarin
2 dl vaniljyoghurt
4 dl hallon, frysta eller färska
Instruktioner:
Ta av papppret från konservburken. Lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten så det täcker. Koka burken i 2 timmar(utan lock). Se till så att det finns vatten som täcker hela tiden. Häll av vattnet och låt burken svalna i kastrullen i 30 minuter. Öppna burken med en konservöppnare. Mjölken har blivit en tjock kolasås. Kör under tiden digestivekex och margarin i en matberedare. Bred ut kaksmulorna i en smord form med löstagbara kanter. Packa kaksmulorna med en matsked. Bred på kolasås och vaniljyoghurt. Toppa med vackra hallon. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar