Ingredienser
Antal portioner 4
4,0 styck Kycklingfilé
helst majskyckling
1,0 styck Citron
4,0 msk Olivolja
100,0 gram Svarta bönor (burk)
3,0 dl Bulgur (gryn)
1,0 msk Kycklingfond (konc)
1,0 kruka Basilika
50,0 gram Jungfrusallat (blands.)
1,0 styck Rödlök
Salt & peppar
2,0 dl Hallon till garnering
Tillagning
Sätt ugnen på 150°C.Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna.Riv gult skal av citronen.
Häll hälften av oljan i en ugnsfast form.Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan.Strö över rivet citronskal. Salta, peppra.Sätt in i ugnen i 30 minuter.
Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök.
Lägg bulgur i en bunke och blanda med bönor, sallat, basilika och lök. Pressa citronsaft över.
Skiva kyckling och lägg över.Ringla över lite olivolja. Salta?Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.
Sätt ugnen på 150°C.Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna.Riv gult skal av citronen.
Häll hälften av oljan i en ugnsfast form.Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan.Strö över rivet citronskal. Salta, peppra.Sätt in i ugnen i 30 minuter.
Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök.
Lägg bulgur i en bunke och blanda med bönor, sallat, basilika och lök. Pressa citronsaft över.
Skiva kyckling och lägg över.Ringla över lite olivolja. Salta?Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar