ca 30 min
4 portioner
600 g fläskfilé
smör eller margarin
0,5 tsk salt
peppar
Dressing:
1 dl mango chutney
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
0,5 dl grädde
1 röd lök, finhackad
1 dl hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Dressing: Blanda chutney och vitvinsvinäger. Vispa i olivolja lite i taget med elvisp, vispa tills blandningen tjocknar en aning. Rör i grädde, rödlök, persilja och smaka av med salt och peppar.
Smält fettet i en stekpanna. Bryn fläskfilén runt om, salta och peppra. Sänk värmen och efterstek ca 15 min. Skär filen i 0,5 -1 cm tjocka skivor och lägg på ett fat. Ringla över lite av dressingen.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar