Ingredienser
Antal portioner 4
600,0 gram Fläskfilé
2,0 msk Matfett till stekning
Sås:
2,0 mskSmör
1,0 msk Vetemjöl
2,0 dl Vispgrädde
3,0 tsk Ketchup
1,0 tsk Chilipepparsås
Salt & peppar
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
1,0 burk Vit sparris (burk)
100,0 gram Räkor (rensade)
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Salta och peppra.
Skala och koka potatis (el. råstek).
Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida.
Lägg över i ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
Värm upp sparrisen i kastrull med vatten.
Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp. Garnera med några skalade räkor.
Antal portioner 4
600,0 gram Fläskfilé
2,0 msk Matfett till stekning
Sås:
2,0 mskSmör
1,0 msk Vetemjöl
2,0 dl Vispgrädde
3,0 tsk Ketchup
1,0 tsk Chilipepparsås
Salt & peppar
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
1,0 burk Vit sparris (burk)
100,0 gram Räkor (rensade)
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Salta och peppra.
Skala och koka potatis (el. råstek).
Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida.
Lägg över i ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
Värm upp sparrisen i kastrull med vatten.
Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp. Garnera med några skalade räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar