Ingredienser 4 personer
4 st potatisar
200 g kålrot, i bit
250 g kålrabbi
3 st morötter
0,5 st purjolök
500 g falukorv
6 dl vatten
2 st hönsbuljongtärningar
2 st lagerblad
1 krm vitpeppar, nymald
0,5 st mejram, i kruka, färsk
Senapssås:
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk skånsk senap
1 tsk fransk senap
0,5 krm salt
Tillagning
Snabblagad rätt där både grönsaker och korv kokar i buljongen. En klick senapssås sätter pricken över i.
1. Skala och ansa grönsakerna. Skär dem i 1/2 cm stora strimlor. Skär korven i bitar. Koka upp vatten och smula ner buljongtärningar. Tillsätt lagerblad och peppar.
2. Lägg ner grönsakerna och låt koka 6-8 min. Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 1-2 min. Strö på mejram.
3. Blanda ingredienserna till såsen och servera till korvgrytan.
Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar