200 g laxfilé, utan skinn
75 g kallrökt lax, utan skinn
0,5 st vaniljstång
0,5 krm peppar, nymald
1 tsk rapsolja
Garnering:
vatten- eller kryddkrasse
0,5 st citron
75 g kallrökt lax, utan skinn
0,5 st vaniljstång
0,5 krm peppar, nymald
1 tsk rapsolja
Garnering:
vatten- eller kryddkrasse
0,5 st citron
Tillagning
Citron och lax ska ätas ihop men inte blandas för då blir laxköttet inte lika vackert. Laxen måste också frysas minst tre dagar innan den ätes rå.
Citron och lax ska ätas ihop men inte blandas för då blir laxköttet inte lika vackert. Laxen måste också frysas minst tre dagar innan den ätes rå.
1. Hacka laxen och blanda samman alla ingredienser till tartaren. Skär ut köttet ur citronen. Skär det i små bitar.
2. Fördela tartaren på tallrikar med hjälp av ett runt mått eller en liten form.
3. Garnera med krasse och citronkött.
Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar