600 g nötfärs
1 st röd lök
0,5 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 st ägg
1 msk smör
1,5 tsk salt
1,5 krm vitpeppar
1 dl balsamvinäger
1 msk kalvfond
1 dl vatten
300 g risoni
1 msk smör
3 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
grön sparris, en knippe
1 paket babyspenat
2 dl parmesan, riven
Tillagning
1 Låt ströbrödet svälla med mjölken i 10 minuter.
1 st röd lök
0,5 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 st ägg
1 msk smör
1,5 tsk salt
1,5 krm vitpeppar
1 dl balsamvinäger
1 msk kalvfond
1 dl vatten
300 g risoni
1 msk smör
3 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
grön sparris, en knippe
1 paket babyspenat
2 dl parmesan, riven
Tillagning
1 Låt ströbrödet svälla med mjölken i 10 minuter.
2 Rör i ägg och kryddor och tillsätt nötfärsen. Blanda till en jämn smet.
3 Forma biffar och bryn i smör i omgångar, cirka 2 minuter på varje sida.
4 Lägg tillbaka alla biffarna i stekpannan, slå på vatten, balsamvinäger och kalvfond.
5 Låt puttra på svag värme i 10 minuter.
6 Koka risonin, enligt anvisning på paketet.
7 Skala och skiva löken och stek den några minuter utan att den tar färg i smör i en stor stekpanna. Tillsätt sparrisen och låt den steka med i ytterligare ett par minuter. Tillsätt bladspenat och rör slutligen ner den kokta, väl avrunna risonin. Smaka av med salt och peppar.
8 Låt allt bli varmt och riv sen ner rejält med parmesan. Rör runt.
9 Servera risonin med biffar och balsamsky.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar