Ingredienser
Antal portioner 4
4,0 styck Kycklingfilé
Oregano (torkad)
Salt & peppar
Olivolja till stekning
4,0 skivor Parmaskinka (rökt)
2,0 dl Vispgrädde
2,0 msk Balsamvinäger
1,0 msk Kycklingfond (konc)
2,0 klyftor Vitlök
Salsa:
4,0 dl Hallon (färska)
2,0 msk Rödlök (hackad)
2,0 msk Balsamvinäger
1,0 dl Hasselnötter
1,0 krm Salt
800,0 gram Potatis (färsk)
4,0 dl Hallon (färska)
2,0 msk Rödlök (hackad)
2,0 msk Balsamvinäger
1,0 dl Hasselnötter
1,0 krm Salt
800,0 gram Potatis (färsk)
Tillagning
Förbered: Sätt ugnen på 225°C.Skala vitlök. Skala och hacka rödlök.Rosta (stek i torr panna) hasselnötter, samt grovhacka dem. Rengör potatis.
Kyckling: Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfett i panna och bryn filéerna hastigt runt om till fin färg.
Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg över i ugnssäker form med hög kant.
Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond och tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen.Sätt in i ugnen i 15 minuter.
Potatis: Koka (färsk-)potatis.
Salsa: Blanda alla ingredienser försiktigt.
Tid: 45 min
Förbered: Sätt ugnen på 225°C.Skala vitlök. Skala och hacka rödlök.Rosta (stek i torr panna) hasselnötter, samt grovhacka dem. Rengör potatis.
Kyckling: Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfett i panna och bryn filéerna hastigt runt om till fin färg.
Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg över i ugnssäker form med hög kant.
Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond och tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen.Sätt in i ugnen i 15 minuter.
Potatis: Koka (färsk-)potatis.
Salsa: Blanda alla ingredienser försiktigt.
Tid: 45 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar