400 g nötfärs
1 st gul lök
2 st fänkålsstånd
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
400 g hela tomater
1 st köttbuljongtärning
1 dl lätt crème fraiche (kokbar)
0,5 knippe persilja, hackad
Till servering
spaghetti
Tillagning
Jag låter gärna stora grönsaksbitar få koka med i köttfärssåsen.Det ger variation på såsen och även mer smak än när man tillagar grönsakerna för sig. Dessutom är det praktiskt.Vissa barn uppskattar också att grönsaksbitarna är stora nog att kunna undvikas.
1. Skala och klyfta löken. Skär fänkålen i stora bitar.
1 st gul lök
2 st fänkålsstånd
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
400 g hela tomater
1 st köttbuljongtärning
1 dl lätt crème fraiche (kokbar)
0,5 knippe persilja, hackad
Till servering
spaghetti
Tillagning
Jag låter gärna stora grönsaksbitar få koka med i köttfärssåsen.Det ger variation på såsen och även mer smak än när man tillagar grönsakerna för sig. Dessutom är det praktiskt.Vissa barn uppskattar också att grönsaksbitarna är stora nog att kunna undvikas.
1. Skala och klyfta löken. Skär fänkålen i stora bitar.
2. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den smular sig. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.
3. Fräs lök och fänkål och lägg ner i grytan. Tillsätt vatten och tomater med sitt spad. Smula i buljongtärning.
4. Låt såsen koka ca 10 minuter utan lock. Rör ner crème fraiche och persilja. Servera med kokt spaghetti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar