0,5 kilo oskalade räkor
1 st blodgrape eller grape rosé
2 st klyftor vitlök
2 st bananer
Marinad:
olivolja
0,5 knippe finhackad dill
salt och peppar
lite strimlad sallad
Tillagning
1. Filéa grapefrukten genom att först skära av det yttre skalet. Skär sedan ut filéerna med en vass kniv mellan hinnorna. Skiva löken tunt. Blanda räkor, grape och vitlök. Låt dra i kylen i en timme.
1 st blodgrape eller grape rosé
2 st klyftor vitlök
2 st bananer
Marinad:
olivolja
0,5 knippe finhackad dill
salt och peppar
lite strimlad sallad
Tillagning
1. Filéa grapefrukten genom att först skära av det yttre skalet. Skär sedan ut filéerna med en vass kniv mellan hinnorna. Skiva löken tunt. Blanda räkor, grape och vitlök. Låt dra i kylen i en timme.
2. Häll av vätskan, tillsätt olivoljan. Blanda med dill och bananer skurna i slantar. Smaka av med salt och peppar. Lägg lite grönsallad i botten av ett glas och lägg sedan i cevichen.
Servera med rostat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar