Ingredienser
Bullar 25
50,0 gram Jäst (färsk)
5,0 dl Mjölk
125,0 gram Smör
2,0 krm Salt
1,0 msk Kardemumma (krossad)
2,0 dl Strösocker
14,0 dl Vetemjöl
Fyllning:
200,0 gram Smör (rumsvarmt)
0,5 dl Kanel
0,2 dl Strösocker
Garnering:
1,0 styck Ägg
Nötter
Tillagning
Smula jäst i en bunke.
Smält smör. Tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt, 37°C. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, kardemumma och socker. Tillsätt lite mjöl i taget. Arbeta för hand eller i maskin till en smidig deg.
Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka 60 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den lätt. Knåda inte för mycket.
Kavla ut degen i en rektangel cirka 0,5 cm tjock. Bred fyllningen över.
Rulla ihop degen från långsidan. Dela rullen i 20-25 skivor.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, 45-60 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 200°C.
Grovhacka nötter. Pensla bullarna med ägg och strö över nötter. Grädda i cirka 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg.
Tid: 2 tim 30 min
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar