Antal portioner: 4
Färdigt på: 25 min
Ingredienser
500 g kycklinglever
smör
salt
peppar
150 g färska champinjoner
15 st körsbärstomater
0.5 st gurka
10 st salladslökar
1 paket grönsallad, rossosallad, endivesallad
Portvinsdressing och tillbehör:
1 st schalottenlök
0.5 dl vinäger
1.5 dl olivolja
0.5 dl portvin
1 tsk grönpeppar
salt
peppar
solrosgroddar till servering
grovt bröd att äta till servering
Gör så här
1. Skölj och skiva gurka, champinjoner och tomater. Skala och hacka schalottenlöken. Koka upp en kastrull med vatten, skala salladslöken och koka den lätt.
2. Skolj salladen och arrangera en salladsbädd på en tallrik.
3. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek levern väl, salta och peppra. Lägg upp levern ljummen på salladsbädden. Servera med ett grovt bröd och portvinsdressing. Toppa med solrosgroddar.
4. Portvinsdressing: Blanda den hackade schalottenlöken med de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Gör så här
1. Skölj och skiva gurka, champinjoner och tomater. Skala och hacka schalottenlöken. Koka upp en kastrull med vatten, skala salladslöken och koka den lätt.
2. Skolj salladen och arrangera en salladsbädd på en tallrik.
3. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek levern väl, salta och peppra. Lägg upp levern ljummen på salladsbädden. Servera med ett grovt bröd och portvinsdressing. Toppa med solrosgroddar.
4. Portvinsdressing: Blanda den hackade schalottenlöken med de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar