600 g aubergine, (1 stor eller 2 mindre)
1,5 tsk salt, (1,5 + 1)
300 g nötfärs
1 st vitlöksklyfta, pressad
2 msk smör, (0,5+1,5)
2 msk olivolja, (0,5+1,5)
1 tsk citronpeppar
2 tsk timjan, torkad (eller repade blad från 1 kruka)
tomatsås, 1 sats (se basreceptet)
200 g fetaost
Tillbehör:
grönsallad
bröd
Tillagning
En mycket god kusin till den klassiska moussakan. Förenklad, lagad utan gratängsås och utan ugn.
1. Skiva auberginen och salta skivorna. Ställ åt sidan ca 15 min.
1,5 tsk salt, (1,5 + 1)
300 g nötfärs
1 st vitlöksklyfta, pressad
2 msk smör, (0,5+1,5)
2 msk olivolja, (0,5+1,5)
1 tsk citronpeppar
2 tsk timjan, torkad (eller repade blad från 1 kruka)
tomatsås, 1 sats (se basreceptet)
200 g fetaost
Tillbehör:
grönsallad
bröd
Tillagning
En mycket god kusin till den klassiska moussakan. Förenklad, lagad utan gratängsås och utan ugn.
1. Skiva auberginen och salta skivorna. Ställ åt sidan ca 15 min.
2. Stek köttfärsen tillsammans med vitlök i 1/2 msk smör och 1/2 msk olivolja. Salta och krydda med peppar och timjan.
3. Tillsätt tomatsåsen och låt koka ca 5 min på svag värme.
4. Krama ur ev vätska och stek aubergineskivorna mjuka i resten av oljan och smöret.
5. Varva aubergineskivor med köttfärssås och hyvlad fetaost. Servera med grönsallad och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar