Ingredienser
Antal portioner 4
2,0 dl Långkornigt ris
1,0 styck Gul lök
2,0 klyftor Vitlök
10,0 cm Purjolök
150,0 gram Vitkål
1,5 tsk Curry
Antal portioner 4
2,0 dl Långkornigt ris
1,0 styck Gul lök
2,0 klyftor Vitlök
10,0 cm Purjolök
150,0 gram Vitkål
1,5 tsk Curry
300,0 gram Kycklingdelar grillade
100,0 gram Räkor (rensade)
3,0 skivor Ananas (färsk)
1,0 dl Gröna ärter (frysta)
2,0 tsk Soja
1,5 tsk Salt
Tillbehör:
4,0 styck Räkchips
Tillagning
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Skär kyckling i mindre bitar. Skala och finhacka lök, skiva purjolök, strimla vitkål.Skala räkor. Skiva ananas.
Hetta upp olivolja i stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitkål några minuter. Riv ner vitlök och krydda med curry. Efterstek under lock på låg värme 10 min. Tillsätt kyckling och låt det bli varmt.
Blanda det kokta riset med kycklingröran. Blanda in räkor, ananas och ärter.
Smaksätt med soja och salt.Stick ner räkchips.
100,0 gram Räkor (rensade)
3,0 skivor Ananas (färsk)
1,0 dl Gröna ärter (frysta)
2,0 tsk Soja
1,5 tsk Salt
Tillbehör:
4,0 styck Räkchips
Tillagning
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Skär kyckling i mindre bitar. Skala och finhacka lök, skiva purjolök, strimla vitkål.Skala räkor. Skiva ananas.
Hetta upp olivolja i stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitkål några minuter. Riv ner vitlök och krydda med curry. Efterstek under lock på låg värme 10 min. Tillsätt kyckling och låt det bli varmt.
Blanda det kokta riset med kycklingröran. Blanda in räkor, ananas och ärter.
Smaksätt med soja och salt.Stick ner räkchips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar