Ingredienser
Antal portioner 4
800,0 gram Biff (ryggbiff)
1,0 dl Olivolja
1,0 styck Silverlök
3,0 styck Jalapeño (färsk)
400,0 gram Krossade tomater
6,0 dl Vatten till gryta
3,0 msk Oxfond (konc.)
Salt & peppar
Tillbehör:
8,0 styck Tortilla (mjuka)
Antal portioner 4
800,0 gram Biff (ryggbiff)
1,0 dl Olivolja
1,0 styck Silverlök
3,0 styck Jalapeño (färsk)
400,0 gram Krossade tomater
6,0 dl Vatten till gryta
3,0 msk Oxfond (konc.)
Salt & peppar
Tillbehör:
8,0 styck Tortilla (mjuka)
Tillagning
Skär köttet i bitar.Skala och grovhacka lök.Ansa och hacka jalapeno.
Hetta upp en stekkastull med olja.Bryn köttbitarna till fin yta runt om.Salta och peppra.
Tillsätt lök och jalapeno och stek ett par minuter till. Tillsätt krossade tomater.Tillsätt vatten och fond, lite i taget.Lägg på lock och låt småkoka tills köttet är mört och tills såsen börjat tjockna (30 minuter upp till 2 timmar beroende på köttkvalité). Tillsätt mer vatten vid behov.
Sätt ugnen på 125ºC.Värm upp tortillan.
Lägg upp i skålar och servera brödet till.
Skär köttet i bitar.Skala och grovhacka lök.Ansa och hacka jalapeno.
Hetta upp en stekkastull med olja.Bryn köttbitarna till fin yta runt om.Salta och peppra.
Tillsätt lök och jalapeno och stek ett par minuter till. Tillsätt krossade tomater.Tillsätt vatten och fond, lite i taget.Lägg på lock och låt småkoka tills köttet är mört och tills såsen börjat tjockna (30 minuter upp till 2 timmar beroende på köttkvalité). Tillsätt mer vatten vid behov.
Sätt ugnen på 125ºC.Värm upp tortillan.
Lägg upp i skålar och servera brödet till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar